• Κλινική Κυανός ΣταυρόςΛεωφ. Δημοκρατίας 51, Πάφος
  • 26844101Fax: 26944998
  • Δευτέρα - Παρασκεύη8:30 - 13:00 / 15:00 - 18:00

Ώμος

Ανατομία

Ο ώμος είναι ένα περίπλοκο σύμπλεγμα οστών και αρθρώσεων όπου πολλοί μύες δρουν ώστε να παρέχουν το μεγαλύτερο εύρος κίνησης από κάθε άλλο μέρος του σώματος.

Στον ώμο συναντιούνται τρία κύρια οστά: Η κλείδα, η ωμοπλάτη και το βραχιόνιο.

Οι συζεύξεις των τριών αυτών οστών μαζί με το στέρνο και τον θώρακα δημιουργούν τις εξής αρθρώσεις:
  • Γληνοβραχιόνια άρθρωση(την κεφαλή με την ωμογλήνη) η οποία επιτρέπει στο χέρι να κινείται κυκλικά και προς κάθε κατεύθυνση.
  • Ακρωμιοκλειδική άρθρωση (το εξωτερικό άκρο της κλείδας που συνδέεται με στο ακρώμιο της ωμοπλάτης) η οποία σχηματίζει το ανώτατο σημείο του ώμου και προσφέρει σταθερότητα για την ανύψωση των χεριών πάνω από το οριζόντιο επίπεδο.
  • Στερνοκλειδική άρθρωση (το εσωτερικό άκρο της κλείδας που αρθρώνεται στο στέρνο) και επιτρέπει στις κλείδες να κινούνται.
  • Θωρακο-ωμοπλατιαία άρθρωση (την ωμοπλάτη που κινείται σε σχέση με τον θώρακα).
image
image

Το σύνολο των μυών και των τενόντων στον ώμο είναι γνωστό ως περιστροφικό πέταλο και σταθεροποιεί τον ώμο κρατώντας την κεφαλή του βραχιονίου στην ωμογλήνη (ρηχή κοιλότητα της ωμοπλάτης).

Οι μύες του περιστροφικής πετάλου είναι 4 και περιλαμβάνουν τον υπερακάνθιο (supraspinatus), τον υπακάνθιο (infraspinatus), τον ελάσσονα στρογγυλό (teresminor) και τον υποπλάτιο μυ (subscapularis).

Δρ. Γιώργος Θρασυβουλίδης

Γιατί να επιλέξω τον Δρ. Θρασυβουλιδη;
Ο Ορθοπεδικός χειρουργός και τραυματιολόγος Γιώργος Θρασυβουλίδης, εξειδικεύθηκε στις τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας στη Γερμανία, σε διακεκριμένα νοσοκομεία τα οποία έχουν βραβευθεί ως τα κορυφαία στην ορθοπεδική (Marien Krankenhaus Kaiserswerth και Vinzenz Krankenhaus Düsseldorf) κάτω από την καθοδήγηση του Prof. Nebelung. Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες επεμβάσεις χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δρ.Θρασυβουλίδης, κατέχει τον τίτλο του πρώτου και μέχρι στιγμής μοναδικού αναγνωρισμένου αρθροσκόπου απο την AGA-Society, ο οποίος εργάζεται στην χώρα μας.
image